Rosselkhoznadzor uhkasi Sveitsiä määräämällä rajoituksia elintarvikkeiden tuonnille

Rosselkhoznadzor uhkasi Sveitsiä määräämällä rajoituksia elintarvikkeiden tuonnille

Kuten asiamiehen RIA Novosti kirjeenvaihtaja kirjoittaaviitaten Rosselkhoznadzorin kasvinsuojelulaitoksen apulaispäällikkö Maxim Gninenkon lausuntoon viraston hallinto ei sulje pois Sveitsin elintarvikkeiden toimittamista koskevien rajoitusten käyttöönottoa.

Rosselkhoznadzor uhkasi Sveitsiä määräämällä rajoituksia elintarvikkeiden tuonnille

Aikaisemmin laitososaston varajohtaja oli myöskokous Venäjän Sveitsin suurlähetystön edustajien kanssa. Kahdenvälisten neuvottelujen puitteissa Maxim Gninenko ilmoitti eurooppalaisille kollegoilleen, että seuraamusten käyttöönoton jälkeen Sveitsistä tulevan tuonnin määrä on jo kasvanut noin kaksinkertaiseksi ja omenatarjonta - noin neljäsataa kertaa.

Lähetysten määrän kasvuRosselkhoznadzor pelkää, että Sveitsin alueen kautta harjoitetaan EU: n jäsenvaltioiden laitonta vientiä, jolla ei tällä hetkellä ole pääsyä Venäjän markkinoille.

Rosselkhoznadzor lähetti myös useitamaan tuotantomääriin liittyviä pyyntöjä ja näin ollen myös mahdollisia vientimääriä. Pakollisena edellytyksenä on myös Venäjälle Venäjälle tulevien elintarviketuotteiden alkuperän ja turvallisuuden varmistava kasvinsuojelutodistus.

Jos Sveitsin kollegat eivät tee näin, niinmahdollisesti rajoittavien toimenpiteiden käyttöönottoa. Tällä hetkellä suurin osa Sveitsistä viedyistä omenoista myydään Venäjän myymälöissä korkealaatuisen hintasegmentin tuotteena. Tuo hedelmät eivät ole Pyaterochkan kävijöiden ja asiakkaiden, vaan pikemminkin kuluttajien, jotka vierailevat Azbuku Vkusa, Globus Gurme, Bakhetle ja SPAR-jälleenmyyjien vähittäismyyntipisteissä. -

"Omenamme - Turkista, Egyptistä, nyt hyvin paljonme ostamme paljon Krasnodar-alueelta. Sveitsistä ja sen omenoista en tiedä mitään, "sanoo Mikhail Bastrykin, pienen vähittäismyyntipisteen omistaja hedelmä- ja vihannestuotteilla Moskovan Lobnyan alueella.

Toisaalta, edustaja yksi suurimmistaVähittäiskauppiaat yritys, joka on kieltänyt henkilöllisyytensä, sanoi: "Tietenkin, rajoittavat toimenpiteet antavat meille paljon vaivaa etsimään uusia toimittajia, mutta onneksi on hyvin tehostettu Azerbaidžan, rakkaassa Turkki ja muissa maissa, mutta tämä koskee kaikkia hedelmiä ja vihanneksia .. . Hedelmät Sveitsistä, ostimme muutaman kerran, mutta pieniä määriä, joten jos et ota huomioon yleistä suuntausta, mahdollinen kielto ei ole suurta vaikutusta työmme ", - sanoi asiantuntija.