Venäjän sanat ja sanat naisista

Venäjän sanat ja sanat naisista


Venäjän kielen sanastoa sisältävät sanakirjat sisältävättuhansia sananlaskuja ja sanoja naisista. Ne heijastavat venäläisten positiivisia ja negatiivisia ominaisuuksia, heidän yhteiskunnallinen rooli yhteiskunnassa on kiinteä, kuvaillaan naisten ja miesten välisiä suhteita. Venäläiset ovat muodostaneet ja luoneet hyvin ristiriitaisen naisen kuvan.Venäläiset naiset sananlaskuissa ja sanoissa


Venäläisen maailman patriarkaalinen malli Alun perinasettavat naiset eriarvoiseen asemaan miesten kanssa. Jopa tytön syntymä ei tuonut iloa vanhemmille: "Poika on parempi kuin pöly kuin kultainen tyttö", "Tyttö on varttunut ja poika tuo", "He jättävät tyttärensä ilman paitaa".

Naisten roolit

Historiallisesti naiset voisivat itsevain avioliitossa: "Aviomiehen vaimo on hyvä, ilman aviomies ei ole vaimo". Venäjän sosioekonominen tilanne on huolestunut kaikesta huolimatta, vaikka rauha ja vauraus ovat olleet harvinaisia. Tarve mennä naimisiin ja synnyttää lapsia, jotka ovat selviytyneet, löytää vakaa asema yhteiskunnassa. Varttumaton naista syytettiin: "Tyttö on kasvanut kauniimmin, kunnes harmaata kömpelöä". Naimisiin oli määrätty kaikin keinoin: "Jopa vanhalle miehelle, jos vain jää tyttöjen kanssa".

Suhtautuminen naisten avioliittoon syntyi väistämättä positiivisesti: "Aviomiehen kanssa - tarve; ilman aviomies - vielä pahempaa; mutta leskeksi ja orvoiksi - jopa surullisiksi sudiksi. "

Naisille on annettu morsian, vaimon, äidin,äiti tai avioero. Hänen ympäröivien miesten ja naisten välisten suhteiden hierarkia näytti näin: "Vauva neuvoa, avokunta tervetulleeksi, eikä äitiä ole kilometrejä".

Morsian avioliitto oli naiivi javiaton, "Baba parannuksen, ja tytöt ovat menossa naimisiin", "tyttö sitten syntyi, kun morsian on hyvä." Nuorille morsian linnoittautuneet kuva romanttinen ja unenomainen, ja nykyinen tiettyjen kuolemantapaukset ja väistämättömyyden kohtalon: "Ihminen naimisiin, kun hän haluaa, ja hän menee naimisiin, kun hän oli tarkoitettu", "kaventamalla kulje, älä ohittaa," "Jokainen morsian miehelleen syntyy "," kohtalo tulee - liesi löytää. "

Naisen äiti tunnustettiin kalleimpana ja pyhimpänämies: "Jokaisen yrityksen äiti on pää", "Ei rakas ystävä kuin minun äitini", "Kun aurinko on lämmin, äitini hyvä." Lapsilla äiti kehittää ihanteellisia erottamattomia suhteita: "Nuori vaimo itkee aamukasteelle, sisar kultaisiin renkaisiin, äiti ikään."

Kuvat vävy ja anoppinsa usein piirretty groteski ja naurettavaa "Slut-in-law ja miniä ei usko", "reipas anoppi ja silmien takana," "Oliko Tiffanylla, mutta iloinen vuotanut".

Negatiiviset ominaisuudet

Sananlaskut ja sanonnat Venäjän kielen vankasti naisellinen lut: puheliaisuus, tyhmyys, itsepäisyys, pöyristyttävää, uteliaisuus, inconstancy, laiskuus ja rakkautta nautintoja.

Venäjän sananlaskujen monialainen teema on henkinennaisten kyky. Miehet ei jaeta riittävästi naisten mieleen, varovaisuus ja johdonmukaisuutta: "Karva on pitkä, lyhyt mieli", "Killing mielet pilaa taloa"; "Tavallinen Nainen mieli niin paljon kuin kana, kun epätavallista - kuten kaksi", "Naisten mielet että Tatar laukkua (Peremetnoe).

Naisten keskustelu tuomitaan, koska se voijohtaa arvaamattomiin seurauksiin, "nainen saapui kaupungin toi uutisia kolme laatikkoa", "Babi kieli - maailmanpyörä pomelo", "Jos sanot kana, ja se kadun", "vapaa nainen kielellä, mutta paholainen Baby aataminomena."

Mikä on Venäjän mielestä kauheampi kuin puhuvuusihmiset, naiset alkoholismi ja juoduttaminen: "Aviomies juo - puolet talosta palovammoja, vaimo juo - koko talo palovammoja", "ei ole sellaista juomaa kuin vaimo, jolla on krapula", "humalallinen nainen, jolla on sikoja". Juodupaikka johtaa usein uskottomuuteen: "Baba on humalassa - kaikki vieraat." Vaikka toisaalta miehet ovat toisinaan ristiriidassa itsensä kanssa, väittäen, että "on parempi olla vaimonsa humalassa kuin itsepäinen".

Positiiviset ominaisuudet

Ihanteellisella venäläisellä naisella on älykkyys, viisaus, ystävällisyys, kestävyys ja talous.

Nainen oli arvostettu, jos hän oli terve ja oliomiaan lapsia: "Veljeni rakastaa sisarensa rikas ja terve mies pikku vaimo." Maltti ja viisauden nainen teki perheen vahva ja onnellinen: "Vaimo on älykkäämpi, sitä vahvempi perheen." Rapture terävyyttä yhdessä kokemus näkyy seuraavassa sananlaskussa 'Babiy mieli - Indian palkki; ja mutkaisia ​​ja zaboristo molemmissa päissä. "

Naiselle myönnetty erä on talossa. Mahdollisuus rationaalisesti hallita taloutta arvioidaan myönteisesti: "Vaimo on yksi tapa - ovesta uuniin", "talossa ei ole maata, vaan vaimonsa", "emäntä on kotona".

Mieli vastusti kauneutta ja ylivoimaaarvosanoja ei ollut puolella kauneuden: "Smart rakkaus merkki - hullu kauneutta." Venäjän miehet ovat enimmäkseen parempana naisten hyvän ja taloudellisen, eikä kauneutta: "Beauty ilman älykkyyttä - joka ei ole rahaa kukkaro", "Beauty ilman älykkyys on tyhjä", "Beauty voi syödä", ymmärtämättä, että "kauneus - kruunulle, ja mieli loppuun "" kauneus ilta, ja ystävällisyys ikuisesti. "

Venäläisten naisten kestävyys aiheutti vapinaailo, jonka heijastumista Nikolai Nekrasovin runoilussa "Kuka Venäjällä elää hyvin": "hevonen pysähtyy laumaan, tulee polttopuut". Venäläiset ihmiset kuvattivat kovia naisia ​​seuraavasti: "Vaimo ei ole potti, et riko sitä", "Missä saatana ei voi, nainen lähettää sinne."

Lausuntoyksiköt, jotka heijastavat positiivisia ominaisuuksianaisia, kolme kertaa vähemmän kuin niiden negatiivisen puolen korostaminen. Huomaamme kuitenkin, että vain harvinainen ihminen ajattelee itseään ilman naista. Sitähän sanotaan venäjäksi sananlaskut ja sanontoja: "Mies ilman vaimoa, joka kala kuivalla maalla," "Ilman vaimolleen suojukseton", "Mies ilman naista metsässä pienten lasten orpo", "romahtaisi isoisä, jos vain hän ei selkäsauna isoäiti. "