Gogolin noidat

Gogolin noidat


Niistä hahmoista, jotka elävät aikaisin töissäNikolai Vasilyevich Gogol, hyvä paikka annetaan noidat. Ja kukin niistä ei ole vain täysin yksilöllinen ulkonäkö, vaan myös sen oma luonne ja elämäntapa.Gogolin noidat


Ensimmäisen kerran Gogolissa syntyy noita noitakauheimmista tarinoista "Dikanan lähellä sijaitsevan maatilojen ilta" - "Ilta Ivan Kupalan aattona". Vanha noita, joka esiintyy uimavuorossa, on enemmän kuin Baba Yaga. Hänen rypistynyt kasvonsa näyttää leivottuna omena, ja hänen ruumiinsa on taivutettu kaariin. Lisäksi hänellä on ihmissusi ja hirviö. Hän juoksee metsäluonnokseen suuren mustan koiran peitossa, muuttuu sitten kavaksi ja vain kun hänen ystävänsä, Basavryukin huuto, on ruma vanha nainen. Witchin toimet pelkäävät heidän julmuuttaan: ensin se on kyllästynyt valitettavan pienen Ivasin veren kanssa ja sitten riistää tarinan päähenkilön Pietarin elämä.

Witch toisen syklin ajasta - "Toukokuu-ilta,tai Drowned Woman "- tyypillinen paha maajoukku folk-tarinoita. Ruddy valkoinen nahkainen kauneus menestyy rikas sadanpäämies ja muuttuu musta kissa, jossa rauta kynnet, yrittää kuristaa hänen nuori poikavahti. Kun ajatus epäonnistuu, noita pettää miestään ajaakseen tyttärensä pois talosta ja työntäen hänet itsemurhaan.

Ehkä kaunein Gogolin noidat -Solokha kuuluisasta "Yötä ennen joulua". Kuten asiaan kuuluu itseään kunnioittava noita lentää luudalla yöllä ja luo erilaisia ​​likaisia ​​temppuja: otetaan muoto eläimiä, pelotteluun kylän naiset, varastaa maitoa lehmää, ja jopa varastaa tähtiä taivaalle jouluyönä. Solohan päätavoite on kuitenkin erilainen. Neljäkymmentä vuotta kauneuden lumoaa kaikki paikalliset kasakat varakas leski Chuba päähän.

Valmistuttuaan "Iltaisin maatilalla lähellä Dikanania", GogolTakaisin aiheen pahojen henkien tarinan "Viy", josta tuli sen seuraavan jakson - "Mirgorod". On täällä, että kirjoittaja onnistuneet luomaan monipuolisin ja synkkä noita. Ihastuttava nuori Pannochka pitkät silmäripset ja ylellinen vino muuntaa sen ruma vanha nainen, valtava koira, juo ihmisverta ja tuhoaa typerää pojat. Hän ei rauhoitu kuoleman jälkeen kiivetä ulos arkun, ja kutsumalla häntä kaikki tutut pahan kostaa josta tuli tietämättään syyllinen hänen kuolemaansa Homa Brutus.

Suuri kirjailija on versiopelkäsi naisia, vaikka hän ei ollut välinpitämätön kauneudessaan. Ehkä siksi hän esitetään usein kuvissa niiden salakavala, julma ja samalla viehättävä noitia.