Robot cleaner: unelma tai todellisuus

Robot cleaner: unelma tai todellisuus

Unelma hiljaisesta ja toimeenpanevasta robotista,joka tyhjentää, kerää hajallaan olevia esineitä ja pese astioita vihdoin. Robottipuhdistusaineet on jo suunniteltu, suunniteltu ja ovat täydessä vauhdissa - kuitenkin jokaisella mallilla on virheitä, jotka on poistettava.

Robottipuhdistin

Yksi parhaista malleista on japanilainen robottikotiammatti SmartPal V. Hän voi siivota huoneiston asettamalla asioita paikoilleen, pyyhittäen pois pölyn ja imuroimalla. Kiinteän mikrofonin ansiosta hän voi jopa puhua - kuulla ja ymmärtää yksittäisiä yksinkertaisia ​​lauseita (japaniksi) ja vastata myös (myös japaniksi).

Hän liikkuu sellaisen henkilön nopeudella, joka ei ole kiireellä, 3,6 km / h, suurin sallittu paino on 2 kg. Hänellä on 21 toimintatilaa, ja heidät täytyy kytkeä päälle.

Tehokkaampi robotti Espanjan yritykseltä PalTeknologian robotiikkaa kutsutaan REEM-B: ksi. Se liikkuu vielä hitaammin, noin 1-1,5 km / h, mutta se voi nostaa kuormia jopa 12 kg. Tämä robottipuhdistaja kykenee puhdistamaan talon 2 tuntia lataamatta - tämä on todellinen ennätys tällaiselle mallille. Hän etsii ja pane asioita paikkoihin, puhuu ihmiselle, suunnittelee hyvin asunnossa, laatii ja muistaa maaston suunnitelmaa.

Pieni robotti-kotirouva ReadyBot alkaenAmerikkalainen yritys peittää hyvin ruokia. Tämä on hänen tärkein etu, mutta valitettavasti hän voi selviytyä niin vähän kuin 30-50% kotimaisesta työstään SmartPal V ja REEM-B. Hän kerää levyjä pöydältä, poistaa ruoan jäämät, lataa ne astianpesukoneeseen ja pyyhki ne pois pöydältä.

Miten ostaa robottipuhdistin

Kaikki luetellut robotit - toistaiseksi vainkokeelliset näytteet. Vaikka tutkijat työskentelevät älykkäiden koneiden kehittämisessä, kotiäidit pakotetaan pestä itse ruokia ja puhdistavat talon. Siivousrobottien syntyminen myymälöissä on kuitenkin lähivuosina. Esimerkiksi amerikkalainen Readybot Robot Challenge sanoi, että pian ReadyBot tulee esiin massatuotannossa - heti kun robottiohjelmisto viimeistellään. Sillä välin kotiäidit ovat käytettävissä vain robotteja, pölynimureita, lattialevyjä, pesukoneita ja astianpesukoneita varten.