Vihje 1: Barometrin käyttäminen

Vihje 1: Barometrin käyttäminen

Barometri on mittauslaiteilmakehän paine. Suurin osa useimmista barometreista on suljettu, kaasulla täytetty laatikko. Sitä kutsutaan aneroidiksi. Laitteen käyttäminen on hyvin yksinkertaista, joten riittää, että se näyttää, missä sen nuoli osoittaa.

Barometrin käyttäminen

Barometrityypit, niiden toimintaperiaate

Barometrit voivat olla aneroideja ja elohopeaa. Sana "aneroidi" tarkoittaa "ilman nestettä". Tällaisen barometrin toimintaperiaate on melko yksinkertainen: ilmakehän paineen muutokset johtavat aneroidin geometristen ulottuvuuksien muutokseen, minkä seurauksena asteikon nuoli liikkuu. Tällaiset barometrit eivät sisällä vaarallisia elementtejä, joten ne soveltuvat käytettäväksi kotona, vaellusmatkan olosuhteissa. Aneroidin lisäksi on elohopealaitteita, joissa elohopeaa käytetään ilmakehän paineen mittaamiseen. Ilmakehän paineen vaikutuksesta elohopeapatsaan korkeus muuttuu. Näiden barometrien lukemat ovat tarkempia, juuri niitä käytetään meteorologisissa asemissa. Elohopea ja sen höyryt aiheuttavat vaaraa ihmisille, siksi näitä laitteita ei käytetä kotona. Elektronisissa sääolosuhteissa on myytävänä sähköisiä meteorologisia instrumentteja, jotka pääsääntöisesti ovat osa kotimaisia ​​meteorologisia asemia. Tällaiset monimutkaiset instrumentit mittaavat myös monia muita muuttujia (esimerkiksi ilman lämpötila ja kosteus) ja voimme ennustaa tarkasti sää lähiaikoina. Digitaaliset laitteet ovat vähemmän herkkiä ravistelemalle, joten niitä käytetään hyvin merikuljetuksissa.

Barometrin käyttäminen

Ei ole vaikeaa käyttää aneroidiparometriä. On tarpeen tarkastella laitteen nuolen osoittamia arvoja. Laajuus ilmapuntari ovat alueita, jotka on nimetty "Kuiva", "kirkas", "vaihteleva", "sade", "Storm", sekä jako osoittaa absoluuttisia arvoja. Jos paine laskee - sadanta odotetaan, jos se nousee - se on selvää. Pääsääntöisesti, barometri on kaksi nuolta - yksi liikkuva, se on liitetty kalvoon laatikko, ja muut voidaan pyörittää. Jos yhdistää sen nuolella osoittaa ilmanpaine arvoa, kun taas voit katsella, mihin suuntaan poiketa liikkuvaan nuolta. Normaali on ilmakehän paine 760 mm Hg. Art. 15 ° C: n ilman lämpötilassa ns. merenpinnalla. Kotibarometrit voivat mitata arvonsa välillä 700-800 mmHg. Art. korkeudella korkeintaan 300 m merenpinnan yläpuolella. Paineen lasku tarkoittaa sääolojen, lähestyvän sade- tai lumisateen pahenemista. Alhaisen paineen omaavia alueita kutsutaan sykloneiksi. Anti-syklonit ovat vyöhykkeitä, joilla on lisääntynyt paine, niiden lähestymistapa tarkoittaa hyvää säätä. Barometriä säädetään, jos sen lukemat poikkeavat paikallisen sääaseman lukemista yli 8 mmHg: lla. Art. Tätä tarkoitusta varten säädetään kotelon takaosassa oleva säätöruuvi. Asettaessasi pyöritä sitä korkeintaan 45 asteen kulmaan.

Vinkki 2: Ilmakehän paineen määrittäminen

Varmasti melkein joka päivä, kun katsottai kuuntele sääennusteita, huomioi vain ilman lämpötila ja mahdolliset sademäärät. Säähenkilöt mainitsevat kuitenkin useita tärkeitä parametreja ja ilmakehää paine niiden joukossa. Yleensä ilmakehän paine on maapallon ilmakehän paine ja kaikki sen esineet. Paine vaikuttaa ihmiskehoon, mikä vastaa 15 tonnin painetta. Mutta emme tunne sitä, koska meillä on myös ilmaa kehossamme.

Miten määritetään ilmakehän paine

Tarvitset

  • elohopea-barometri tai aneroidipariometri. Ja jos tarvitset jatkuvasti painelaitteita, käytä barografia.

opetus

1

Elohopeamittari näyttää pääsääntöisestiilmakehän paine millimetreissä elohopeaa. Katsokaa pulloissa olevan elohopean asteikkoa - ja nyt tiedät huoneesi ilmakehän paineen. Yleensä tämä arvo on 760 ± 20 mm Hg. Jos haluat tietää pascals-paineen, käytä yksinkertaista käännösjärjestelmää: 1 mm Hg. = 133,3 Pa. Esimerkiksi 760 mm Hg. = 133,3 * 760 Pa = 101308 Pa. Tätä painea pidetään normaalina merenpinnalla 15 ° C: ssa.

2

Poista paineenlukemat barografi-asteikostaon myös hyvin yksinkertainen. Tämä laite perustuu aneroidikotelon toimintaan, joka reagoi ilmanpaineen muutoksiin. Jos paine nousee - tämän laatikon seinät taipuvat sisäänpäin, jos paine laskee - seinät suoritetaan. Koko järjestelmä on kytketty nuoliin, ja sinun tarvitsee vain nähdä, mikä ilmakehän paineen arvo osoittaa nuoli laitteen mittakaavassa. Älä pani, jos asteikko on sellaisissa yksiköissä kuin hPa - tämä on hektopaskali: 1 hPa = 100 Pa. Ja kääntää tutummiksi mm.rt.st. käytä vain edellisen kappaleen tasa-arvoa.

3

Ja löytää joitakin ilmakehän paineitatietty korkeus voidaan tehdä jopa ilman laitetta, jos tiedät paineen merenpinnalla. Vain joitain matemaattisia taitoja tarvitaan. Tässä käytä tätä kaavaa: P = P0 * e ^ (- Mgh / RT) .Vuonna tätä kaavaa: P - haluttu paine korkeudella h, P0 - on paine merenpinnan tasolla, pascaleina, M - moolimassa ilma on yhtä suuri kuin 0,029 kg / mol; g - maa painovoiman kiihtyvyys, suunnilleen yhtä suuri 9,81 m / s², R - on yleinen kaasuvakio, otetaan 8,31 J / mol K, T - lämpötila Kelvin (muuntaa ° C-K käyttää formuloyT = t + 273, missä t on lämpötila ° C), h on yllä oleva korkeus, jossa löydämme paineen mitattuna metreinä.