Mitä viestintäesteet ovat?

Mitä viestintäesteet ovat?Viestintä on yksi elämän tärkeimmistä aloista. Ei kuitenkaan ole aina mahdollista, että ihmiset löytävät yhteisen kielen. Vika on se, että viestintäesteet ovat psykologisia ja muita viestinnän vaikeuksia.

Mitä viestintäesteet ovat?

Viestinnän este on yksi syy,Se estää ihmisiä rakentamasta tehokasta viestintää tai sulkemasta sitä kokonaan. Viestintäesteiden läsnä ollessa tieto vääristyy, menettää alkuperäisen merkityksensä tai ei saavuta vastaanottajaa lainkaan.

Ulkoiset viestintäesteet

Ulkopuolisen viestinnän esteet ymmärretäänolosuhteet, jotka eivät liity keskustelukumppaneihin, esimerkiksi epäsuotuisat olosuhteet tai kokouspaikka: kallioita ja puhelinviestintäongelmia, säähäiriöitä, vakavia ääniä jne. Epäselvyyden esteenä, kun ihmiset puhuvat eri kieliä kirjaimellisessa mielessä, on puheen ja diktion puutteita, voidaan myös liittää ulkoisiin esteisiin. Tähän sisältyy erityisten termien pakkotoiminta, jossa keskustelukumppani ei ymmärrä, yhteiskunnallis-kulttuuriset erot ja yhteiskunnallisen käyttäytymisen perinteet.

Sisäiset viestintäesteet

Sisäiset esteet ovat psykologisia. Tämä voi olla puolueellinen suhtautuminen toinen osapuoli jostain syystä (heidän kansalaisuutensa, sukupuoli, ikä, sosiaalinen status jne), hänen ulkonäkönsä, luonteenpiirteitä ja käyttäytymistä miehitystä. Tällöin stereotypiat häiritä objektiivisesti havaita ihmisen puheen ja tehdä kielteisiä arvioita hänen, joka vaikuttaa obschenii.Esche samanlainen ongelma - valikoiva kuulo, kun ihminen näkee toisessa puheessa, vain ne tiedot, jotka on lähellä häntä tai joilla hän suostuu. Ja se, mikä on ristiriidassa hänen ajatustensa tai etujensa kanssa, vain ohittaa korvien ohi. Tällaiset ihmiset kuulevat vain mitä he haluavat kuulla. Jos henkilö on jatkuvasti häiriintynyt, tämä estää myös häntä luomasta luotettavaa ja tehokasta viestintää, lähde voi olla loukkaantunut huolehtimalla välinpitämätön itsensä otnoshenie.V tiedonannon kuilu voi toimia negatiiviset psykologinen mieliala kaveri: aggressiivinen, kuumeinen valtio, jännitys, haluttomuus puhua, paha mieli, väärä tai vihaa keskustelukumppani jne Häiritä kommunikoida luottamusta, tunnetta vihamielisyys, emotionaalinen läheisyys ja tiiviys, kompleksit ja pelot, merkittävä ero näkemykset keskustelukumppanit. Esimerkiksi yksi henkilö, jolla lause on yksi järjestö, riippuen heidän elämänkokemuksensa, ja toinen - toinen, ja ajatus ongelma, ne voivat olla täysin erilainen. Tämä niin kutsuttu looginen este syntyy usein ihmisten keskuudessa erilaisia ​​ajattelu: visuaalinen-muotoinen, abstrakti looginen tai visuaaliset tehokkaita. Vaihtelevat ajatuksen nopeudella, kriittisyys, joustavuus, syvyys, menetelmä tietojen toimittaminen (lyhyt ja tiivis tai floridit). Tässä tapauksessa yrittäminen ymmärtää keskustelukumppani ja aseta itsensä paikalle, tarkkaavaisuus voi ratkaista ongelman.