Homonyms: tyypit ja esimerkit

Homonyms: tyypit ja esimerkitTämä lexikologinen semanttinen ilmiö, kuten homonymy, puheessa ei luo vaikeuksia ymmärtää, jos tiedät kaikenlaisia ​​homonyymiä.

Homonyms: tyypit ja esimerkit

Käsite "homonyymit"

Homonyymit ovat sanoja, jotka yhtyvät kuuluvuuteen ja kirjallisuuteen, mutta eroavat toisistaan ​​leikkaavasta merkityksestä ja yhteensopivuudesta muiden sanojen kanssa.

Homonyms on jaettu täydellisiin ja epätäydellisiin.

Täydelliset homonyymit yhtyvät kaikissa niiden kieliopillisissa muodoissa. Esimerkiksi: avain (lähde, jousi) - avain (sauva lukkojen lukituksen avaamiseksi); lohko (rakennusmateriaali) - lohko (urheilu vastaanotto).

Epätäydelliset homonyymit eivät sovi yhteen yksittäisissä kieliopillisissa muodoissaan. Esimerkkejä: sipulit (aseet) - sipulit (puutarhakasvit). Sana "sipuli" "kasvin" merkityksessä ei ole monimuotoinen muoto.

Homonyymityypit

Leksikaalisten homonyymien ohella on lähellä joitain ilmiöitä. Seuraavat homonyymityypit erottuvat:

1) Homografit - sanat, jotka on kirjoitettu samalla tavoin, mutta jotka ilmaistaan ​​täysin eri tavoin. Esimerkkejä: zamok - zamok; Atlas - atlas; Iris - iris; kadulla on pari - eagle parit;

2) homophones - sanoja, jotka sanotaansama, mutta ne on kirjoitettu täysin eri tavoin. Esimerkkejä: yritys - kampanja; tarinoita - onnekas; huuhtele - hyväillä; ruho - muste; vartija - vanha ajastin; Romaani on uusi; asettaa tulipalo;

3) Omoformit ovat sanoja, jotka sopivat yhteen erillisissä muodoissaan. Esimerkkejä: Käsittelen sairasta - lentävät lentokoneessa; nuori mies - hoivaa nuorta äitiä.

Homonymy on siten lexiko-semanttinen yksikkö, joka toimii keinona ilmaista puhe.