Taideteoksen koostumus

Taideteoksen koostumusMuinaisina aikoina rakennuksen juoni on rakentunutsuunnilleen samalle mallille. Uskottavasti se käyttää jotain yleistä lakia, jonka mukaan samat elementit toimivat samalla tavalla sekä antiikin teksteissä että postmoderneissa teoksissa. Taideteoksen koostumuksella on tärkeä merkitys tekstin merkityksen ymmärtämisessä.

Taideteoksen koostumus

Tiedekunta on kokoelma siihen liittyviä motiiveja, joilla voi olla tai ei ehkä ole sen perustana todellisuutta. Taiteellisen tekstin piirustuskohteen elementtejä ovat:

1. Näyttely on tietty alustava tilanne, jonka tärkein erottamiskyky on tasapaino, liikkumattomuus. Näyttely hoitaa seuraavan tehtävän: tutustuminen lukijan toimintaan, aikaan, sankareihin.

Jos altistuminen on tekstin alussa, sitä kutsutaan suoraksi; ja jos se ilmenee kertomuksen aikana, niin vangittu.

2. Kuvaaja on motiivi, joka rikkoo tekstin alkuperäistä tasapainoa.

3. Peripeties - kääntää toimet hyvistä pahoin ja päinvastoin koko kertomuksen. Se on ylä- ja alamäkiä, jotka antavat dynamiikalle tekstin, tapahtumat liikkuvat.

4. Huipentuma - yksi käännöksistä, jonka jälkeen toiminta kääntyy loppuun.

5. Selvitys on alun perin symmetrinen tilanne, jonka tarkoituksena on palauttaa häiriintynyt tasapaino.

Edellä mainittujen koostumuksen osien lisäksi tekstissä voi olla myös muita (elementtejä) elementtejä: prologue ja epilogue.

Prolog lyhyesti kertoo tapahtumista ennen tapahtumaa tekstissä.

Epilogi on lyhyt kerronta tapahtumista, jotka seuraavat tekstin hylkäämistä.

Taideteoksessa, mikä tahansa elementtiKoostumus voidaan järjestellä, kaksinkertaistaa, venyttää tai löystyä. Tekstin yksityiskohtaisen analyysin ja sen merkityksen ymmärtämisen kannalta on välttämätöntä ymmärtää, miksi tekijä tekee tiettyjä manipulaatioita koostumuksen elementeillä.